Unieke samenwerking tussen voetbalverenigingen West Frisia en Dindua:

                        Dames- en meisjesvoetbal krijgt 1 gezicht in Enkhuizen.

Op het gebied van dames- en meisjes voetbal is er een akkoord bereikt tussen de twee voetbalclubs uit Enkhuizen : VV West Frisia en VV Dindua. Met ingang van het seizoen 2017-2018 zullen de dames en meisjes onder de naam West Frisia-Dindua gaan voetballen. Het gaat om 10 teams waarvan 8 elftallen  en 2 zeventallen, die gecombineerd worden.           "We zijn supertrots dat ons dit is gelukt, glunderen de twee voorzitters (Amanda Stelling en Klaas Kruk) van beide verenigingen".

Met dit samenwerkingsverband bieden wij alle voetballende dames en meisjes in Enkhuizen een toekomst binnen iedere leeftijdscategorie. De belangen van de speelsters staan centraal in deze samenwerking en we proberen alle voordelen van de samenwerking te benutten. Het is de bedoeling dat er samen getraind zal worden op het complex Immerhorn. Thuiswedstrijden zullen bij beide verenigingen worden afgewerkt. Over een gezamenlijk shirt wordt nog nagedacht. Natuurlijk liggen er nog meer losse eindjes. De beide besturen en de in het leven geroepen damescommissie voor beide verenigingen  gaan hier komend seizoen actief mee aan de slag.

We gaan enthousiast van start en omarmen deze samenwerking. Datgene wat goed is en goed loopt houden we in tact. Daar waar we zaken kunnen verbeteren of daar waar problemen ontstaan, pakken we gezamenlijk op. We hebben meer mogelijkheden qua faciliteiten en dat zal in de toekomst zeker iets gaan opleveren.

In september willen we de unieke samenwerking beklinken door een activiteit te organiseren op Immerhorn sportpark. Nadere informatie zal hierover nog volgen. Daarnaast zullen we het komende seizoen nog meer activiteiten organiseren om het samenwerkingsverband te onderstrepen.

Dames 1 speelt in de derde klasse zondag en dat sinds twee seizoenen.  Met deze samenwerking kunnen we zeker volwaardig meedoen in West-Friesland. ''Wij hebben hier voldoende talent rondlopen in Enkhuizen, je weet nooit waar dit eindigt'', zeggen beide voorzitters.

wf_en_dindua.JPG

 

Silema
Voetbalvereniging West Frisia - Ga naar de website
Kreeft auto&service
Impression creatieve communicatie