West Frisia blijft tweede klasser

Het is over en uit voor onze rood gelen,na twee keer tegen Hoofddorp gespeeld te hebben, moesten wij, hoe goed wij ons best ook deden in hen onze meerdere erkennen. Onze trainer had ook niets voor niets gezegd dat deze club de moeilijkst denkbare tegenstander was die wij hadden kunnen treffen. Hoewel wij in de eerste wedstrijd in de 18e minuut via Sonny op een 1-0 voorsprong kwamen door een uitstekende pass van Chris moet ook gezegd worden dat Hoofddorp haar vizier niet op scherp hadden staan en er zelfs in de blessure tijd van de eerste helft nog een bal via de binnenkant van de bal terug het veld in kaatste. Na de rust was het weer Hoofddorp die de lakens uitdeelde maar ons doel niet kon vinden tot de 53e minuut want toen kwam na een vloeiende combinatie de 1-1 op het bord door hun spits Lammers. Wij kregen ook steeds meer moeite Hoofddorp van ons lijf te houden maar toen wij in de 71e minuut ook stonden toe te kijken hoe hun andere spits van Rijn met de bal aan de voet zomaar door mocht lopen en met een lage schuiver de 1-2 aantekende. Af en toe braken wij ook wel eens gevaarlijk uit en schepte een kans maar konden we niet voorkomen Dat weer van Rijn 3 minuten later de 1-3 aantekende. Maar zowaar uit een tegenaanval van ons leverde Dirk Mandaat een voorzet op maat af en was het Chris die de 2-3 er in kogelde en dat was tevens de eindstand van deze eerste wedstrijd. Was het 1-3 gebleven had ik waarschijnlijk niet eens naar Hoofddorp gegaan maar met 2-3 dichtte ik toch nog wel een kleine kans toe. Maar kwam daarbij bedrogen uit hoewel wij beter speelde dan in Enkhuizen kwam in de 27e minuut na een flink aantal kansen verprutst te hebben Hoofddorp op 1-0 door Lars van Rijn.

Een supporter van hen vertelde mij dat zij moeite hadden met scoren en gezien de gemiste kansen leek mij dat ook wel. Wij kwamen er slechts mondjesmaat uit maar scoorde niet.

In de tweede helft zette wij meer druk op de bal en toen bleek dat hun zelfvertrouwen ook maar broos was want nu creëerden wij ook kansen ook uit enkele in paniek weggeven hoekschoppen die door Yus knap voor de goal gebracht werden maar was het geluk niet aan onze zijde tot de 61e minuut toen Nick A de 1-1 scoorde en zij in de daarop volgende 10 minuten steeds weer ons van een doelpunt af  hielden, In de 71e minuut hadden zij een mooie aanval waarbij Lars van Rijn de

2-1  scoorde en eigenlijk gooiden wij toen de handdoek in de ring want daarna was het weer Hoofddorp die aanval en dat in de 80e minuut bekroond zag worden 3-1 en toen was het sprookje over en uit. Mannen kranig geweerd tegen deze tegenstander helaas zonder succes.

Tot slot wil ik Sonny Pronk bedanken voor zijn optreden als spits bij ons en maar liefst 30 maal scoorde, Sonny ik wens je alle succes bij Hollandia. Voor de rest heb ik geen definitieve berichten van vertrekkende spelers, ik hoop natuurlijk dat de rest blijft.

Alleen heb ik gehoord dat Bart van Rijn gaat stoppen met voetbal en zich meer met zijn gezin gaat bezighouden. Bart jij ook Bedankt voor je tomeloze inzet, jij was in die twee seizoenen de rots in de branding van ons team. Ik wens alle geblesseerde spelers beterschap  en iedereen een fijne vakantie.

Tevens is dit mijn laatste verslag want ik stop er mee. Ik ben de inspiratie een beetje kwijt.

Ik hoop op een goede opvolger.

Joost     

Silema
Voetbalvereniging West Frisia - Ga naar de website
Kreeft auto&service
Impression creatieve communicatie